Graphene pótlások

A MeshDent Digitalis fogtechnika elkötelezte magát a nanotechnológia anyagok alkalmazására a fogászatban, biológiai felhasználású grafén polimerek marási, CAD / CAM technológia felhasználásával.

A Graphenano Dental első forgalomba hozott terméke a G-CAM, egy végleges fogpótláshoz tervezett grafén alapú polimer tárcsa, amely megoldja az ágazatban jelenleg használt többi anyag összes mechanikai, fizikai-kémiai és biológiai hibáját.

A grafénnek köszönhetően a fogpótlások nagyobb szilárdsággal, szerkezeti stabilitással és rugalmassággal bírnak, amellett, hogy könnyebbek, ami viszont sokkal rugalmasabbá teszik őket. Ez azt jelenti, hogy ellenállnak a deformációnak törés nélkül, ugyanakkor jelentősen javított általános esztétikát mutatnak. Ezenkívül a grafén hő- és elektromos szigetelő anyag, amely lehetővé teszi a rágóerők abszorpcióját és terhelhetőségét, elkerülve a bimetallismust, miközben továbbra is biokompatibilis.

Jelenleg a következő vita fogszínekben kapható Grafén : BL2, A1, A2, A3, A3’5, B2 és C2
A grafén tulajdonképpen egy egyetlen atom vastagságú grafitréteg. A becslések szerint 3 millió grafénréteg adna ki 1 milliméter vastagságot. Nyúlékony, rugalmas, ugyanakkor nagyon kemény, és jóval erősebb az acélnál. Jó elektromos vezető, olvadáspontja meghaladja a 3000 °C-ot.

A gyártóiparok jelenleg olyan különleges anyagokkal dolgoznak, mint a titánötvözetek, az egykristályos és a szénszálas anyagok. A kutatók folyamatosan keresik a megoldást az ezek által biztosított hőállóság, rugalmasság és egyéb jellemzők javítására. Ha a grafén beváltja a hozzá fűzött reményeket, az nagy előrelépést jelent majd ezeknél a kutatásoknál is. Megnyithatja az utat a jóval könnyebb, vékonyabb és erősebb konstrukciók előtt, és a tervek szerint a szuperkönnyű repülőgépektől kezdve a sótalanító üzemeken át a hipergyors számítógépekig bármi előállítására alkalmas lesz.